Een fitness vloer kopen?


Wij helpen u graag op weg met de volgende 4 tips.

Het kopen van een rubberen fitness vloer is een belangrijke investering voor iedereen die serieus bezig is met fitness. Of u nu een thuisgym hebt of een commerciële sportschool runt, het hebben van een kwalitatief hoogwaardige fitness vloer is essentieel voor een effectieve en veilige training. 

Tip 1: Bepaal de dikte van de vloer
Bij het kiezen van een rubberen fitness vloer zijn er een aantal factoren waarmee u rekening moet houden. Ten eerste is het belangrijk om de juiste dikte te kiezen. Een goede vuistregel is om te kiezen voor een vloer met een dikte van ten minste 8 millimeter, hoewel sommige mensen de voorkeur geven aan een dikte van 10 millimeter of meer, afhankelijk van de intensiteit van hun workouts en het soort oefeningen dat ze doen. De fitness vloer tegels bij Gym Supplies zijn tenminste 15 mm dik waardoor ze eigenlijk voor elk type ruimte en toepassing geschikt zijn.   

Tip 2: Hoeveel vloer heb ik nodig?
Ten tweede is het belangrijk om te overwegen hoeveel oppervlakte u nodig hebt. Als u bijvoorbeeld een grote sportschool runt, heeft u misschien honderden vierkante meters aan vloeroppervlak nodig, terwijl iemand met een thuisgym misschien slechts een paar vierkante meter nodig heeft. Zorg ervoor dat u de oppervlakte van je trainingsruimte meet voordat u uw bestelling gaat plaatsen. Houdt bij het inmeten ook rekening met eventueel snijverlies. Onze vloertegels zijn maatvast (afwijking minder dan 2 millimeter) en hebben een minimale afwijking bij het leggen. 

Tip 3: Het type vloer 
Daarnaast is het belangrijk om te overwegen of u een vloer met puzzelstukken of vierkante vloertegels wilt. Puzzelstukken zijn erg handig omdat ze gemakkelijk te installeren zijn. Daarnaast gaan de tegels niet uit elkaar. Daarom worden onze puzzelvloeren veelal gelegd in ruimtes waarbij u niet de gehele ruimte voorziet van rubberen tegels. Doordat de puzzel vloertegels in elkaar gelegd zijn kunnen ze niet verschuiven. Met name in middelgrote en kleine ruimtes komt de puzzelvloer goed tot zijn recht. Door de v-groef (elke 50 cm) oogt deze vloer erg ruimtelijk. Onze vierkante fitness tegels zijn perfect voor grotere oppervlakken. Ook zijn ze erg goed geschikt voor gesloten ruimtes waarbij de vloer opgesloten ligt tussen de muren.Tip 4: De eigenschappen van de gymvloer
Ten slotte is het belangrijk om na te gaan of de vloer aan speciale eisen moet voldoen. Hierbij moet u denken aan eigenschappen zoals antislip, geluidsdempend of schokabsorberend. Antislip is handig wenselijk op plaatsen voor oefeningen waarbij u veel beweegt of zweet. Schokabsorberend oppervlak verlaagt de risico's op blessures en vermindert de impact op uw gewrichten. De geluidsdemping van de vloer is absoluut een must in uw sportschool of PT-studio. Goed om te weten is dat alle fitnessvloeren bij Gym Supplies niet alleen anti-slip zijn, maar ook geluidsdempend en schokabsorberend.  

Al met al is het kopen van een rubberen fitness vloer een investering die de moeite waard is. Het zal niet alleen de veiligheid van uw trainingen verbeteren, maar het zal ook helpen bij het beschermen van de vloer en het verminderen van geluidsoverlast. Zorg ervoor dat u zorgvuldig onderzoek doet voordat u een aankoop doet, en kies een vloer die past bij uw specifieke behoeften en budget. Wanneer u hulp nodig hebt bij het maken van de juiste keuze helpen wij u graag verder. Neem gerust contact met ons op!

© 2022 - 2024 GymSupplies | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel